Met verbeelding op pad in Bibliotheek Oostland in Pijnacker

Na ruim twee jaar radiostilte zal het Historisch Informatie Punt (HIP) op 1 september a.s. weer een presentatie verzorgen in de Bibliotheek Oostland, vestiging Pijnacker, Buurt & Zo aan de Julianalaan 47.

Denkbeeldige wandeling
De titel “met verbeelding op pad” verwijst enerzijds naar de Verbeelding die van 23 tot 25 september plaats zal vinden in Pijnacker, maar ook naar de manier van kijken bij het maken van een wandeling door het dorp. De denkbeeldige wandeling leidt langs de Noordweg, de Oostlaan, de Kerkweg en de Westlaan, de oudste wegen/lanen van Pijnacker. Er wordt terug in de tijd gekeken, maar ook is er aandacht voor zaken waar normaal gesproken langs gelopen wordt zonder ze te zien. Hierbij kun je denken aan gevelstenen, namen op huizen, bijzondere elementen in gebouwen, maar ook vergelijkingen tussen vroeger en nu.

Tentoonstelling
Iedereen is welkom op donderdag 1 september vanaf 20.00 uur in de Bibliotheek Oostland, vestiging Pijnacker, Buurt & Zo. De toegang voor leden is gratis, niet-leden betalen € 5,00. De koffie of thee is inbegrepen en de avond duurt ongeveer tot 22.00 uur. Voor de lezing en in de koffiepauze is de bijbehorende tentoonstelling te bewonderen in het Historisch Informatie Punt. Uiteraard is deze tentoonstelling ook tijdens de openingstijden van de Bibliotheek te bewonderen. Daarnaast zijn de leden van het HIP elke zaterdag tussen 11.00 en 13.00 uur aanwezig om vragen te beantwoorden en eventuele aan Pijnacker gerelateerde spullen en foto’s in ontvangst te nemen.