Minecraft challenge gewonnen door Katja uit Delfgauw

Bibliotheek Oostland daagt jongeren van 9 tot 14 jaar uit voor de Minecraft Challenge. Ze geven jongeren een bouwopdracht die thuis uitgevoerd kan worden. Deze maand mochten ze de boom in en een waanzinnige boomhooi maken.

Katja uit Delfgauw wint prijs
De winnaar van de eerste Minecraft Challenge is Katja uit Delfgauw. Ze is 12 jaar en mocht haar prijs in de stromende regen in ontvangst nemen. Katja kreeg de bordspel variant van het wereldberoemde computerspel Minecraft overhandigd van de bieb nadat zij Katja met de bouw van haar Romeinse Castellum als de beste uit de bus kwam.

Enthousiast aan de slag
Katja is erg blij met haar prijs: “Mijn moeder zag de wedstrijd staan op de website van de Bibliotheek en ik besloot gelijk aan de slag te gaan. Je krijgt elke maand een bouwopdracht, dit was de eerste. Mijn broer heeft wel een paar goeie tips gegeven. Ik had niet verwacht dat ik gelijk zou winnen. De volgende uitdaging, een boomhut, vind ik erg moeilijk”.

Verleden, heden en toekomst
Elke maand, een jaar lang, worden jongeren tussen 9 en 14 jaar meegenomen naar het verleden, heden en de toekomst met een bouwuitdaging via het populaire spel Minecraft en kunnen zij daar een prijs mee winnen.
De Minecraftchallenge is ontwikkelt door de BiebBouwers van Probiblio en wordt via bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland aangeboden. Meer weten en meedoen? Ga naar de jeugdpagina’s van Bibliotheek Oostland en bekijk daar ook het filmpje dat Katje instuurde over haar Castellum.