Molens tellen uit het schitterende werk van Jan van der Sman

Jan van der Sman uit Nootdorp maak schitterend werk , hij was door de Oranje vereniging uitgenodigd om weer zijn werk te plaatsen er werd een wedstrijd molens raden gehouden daar zag je gelijk zijn prachtige werk .Er is heel wat geteld die middag, een prachtig ingelijst pen teken in compositie was er te winnen. Wie wil dat nou niet !

Vele mensen waagde zich dan ook schilderstukken en pentekeningen af te lopen en tuurde telde wat af tot in de kleinste details zochten ze.

Pentekeningen zijn dan ook schitterend  we hebben er wat wonen rond om Pijnacker Nootdorp.

Ook een bekende is Michiel Laernoes wonend in Leidschendam  , Hij schildert en tekent zijn hele leven al. De vader van Michiel tekende al molens, hij heeft het dan ook van geen vreemde.

 Michiel Laernoes maakt veel in opdracht. Een belangrijk deel is dan ook in opdracht gemaakt. De composities van tekeningen zijn het vermelden waard. Hij maakte deze voor  ook  voor Pijnacker-Nootdorp in opdracht van de gemeente. De pentekeningen hebben een beperkte oplage en zijn in de afgelopen jaren als afscheidsgeschenk aan uittredende raadsleden uitgereikt.

Maar ook het afscheid van de directeur van de Swop dit jaar , Harry Keuters en Janneke ,reikte Bernard Minderhoud  wethouder van Pijnacker Nootdorp  twee prachtige tekeningen uit aan het koppel.

Hij heeft tevens enkele opdrachten voor wenskaarten van particulieren (pentekeningen). Natuurlijk zijn nieuwe opdrachten van harte welkom. Dus neem gerust en vrijblijvend contact met Michiel Laernoes op.

Michiel Laernoes heeft, na een lange pauze, de penselen en de tekenpen weer te voorschijn gehaald. Hij is recent gestart met enkele olieverfschilderijen om een nieuwe creatieve periode mee in te luiden. Koeien en dieren zijn mooie objecten voor deze vingeroefeningen.  een eventuele opdracht, gewenste afbeelding, prijs en levertijd etc. te bespreken.

Nog even terug komend op Jan van der Sman

De beste molen teller op rij : 1e André van Veen  2e Samara Hendriks  3e Danny van Lochem

Een kijkje op zijn website klik  op de tekening

Michiel Laernoes zijn werk.

Jan van der Sman zijn schitterend werk , het tellen was een hele klus .

Lia van Halderen