‘Nachtbussen doortrekken naar Pijnacker en Nootdorp’

Het college van B & W wil dat de nachtbussen vanuit Den Haag en Rotterdam worden doorgetrokken naar de volgende dorpskern. De RET-nachtbus vanuit Rotterdam, die nu Pijnacker aandoet, zou dan door moeten rijden naar Nootdorp, en de HTM-nachtbus vanuit Den Haag, die nu niet verder gaat dan Nootdorp, zou dan naar Pijnacker door moeten rijden.

Dat schrijft het college in een ontwerpzienswijze die B & W in januari willen indienen bij de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) ter voorbereiding op de nieuwe concessies voor het busvervoer, die in 2018 en 2919 moeten worden verleend. De MRDH is bezig om hiervoor een programma van eisen op te stellen. De gemeente kan hier via zo’n zienswijze punten voor inbrengen.

B & W hebben nog wel meer wensen voor de nieuwe busconcessies. Zo vindt het college dat de buurtbus van Pijnacker-Nootdorp als verplichte lijn in het programma van eisen moet worden opgenomen. Nu wordt de buurtbus genoemd onder het hoofdstuk ‘Te gedogen vervoer’. Volgens het college betekent dat dat de bus niet automatisch wordt opgenomen in de nieuwe concessie. B & W vinden ook dat er nieuwe afspraken moeten worden gemaakt over de kosten van de buurtbus. De gemeente Pijnacker-Nootdorp betaalt nu 5000 euro per jaar aan de Vereniging Buurtbus.

Ook buslijn 174 zou in de nieuwe concessie verplicht moeten worden. In het ontwerp staat deze lijn nu niet. Door de groei van de TU in Delft en de verdere ontwikkeling van Sciencepark Technopolis, waarvan een deel van de werknemers in Pijnacker wonen, heeft deze buslijn veel potentie, aldus B & W van Pijnacker-Nootdorp.