Het nationaal hitteplan is er ook voor de dieren

Het nationale hitteplan is niet alleen bedoeld voor mensen, ook dieren waarderen het bijzonder als aan hen wordt gedacht. Egels, vogels, (wilde) bijen en hommels hebben water nodig.

Wat kan je doen?

Zet een bakje met water op je terras of tuin, zorg dat de dieren erbij kunnen zonder te verdrinken, vul een bak met knikkers met water tot net aan de bovenkant.
Verschoon dit water per dag, borstel de bak dan ook schoon en gooi het oude water bij de planten in de tuin. Dit zijn een paar adviezen van ‘Natuurlijk Delfland’.

Vogels

Gooi een plankje in je vijver of sloot, dit kan als landingsplaats dienen voor vogels en andere vliegende dieren.
Natuurlijk Delfland ontvangt graag je foto’s of filmpjes van deze drinkactie. Stuur ze aan afdelingdelfland@knnv.nl

Egel soort van het seizoen

De egel kan sowieso wat extra hulp gebruiken in deze periode. Egels eten insecten, slakken en andere kleine dieren. Door de achteruitgang van de aantallen insecten, de vertegeling van tuinen afgezet door schuttingen en het autoverkeer maken het leven van de egel er niet makkelijker op. De egel is door Natuurlijk Delfland gekozen als soort van het seizoen. Een ieder wordt opgeroepen om naar dit soort uit te kijken, te fotografen en te helpen. Deze actie loopt tot en met september.
Om aan deze actie mee te doen heeft Natuurlijk Delfland een informatiebrief uitgebracht om de egel te herkennen en te helpen. Er is ook een bouwinstructie om zelf een egelkast te maken en in de tuin te plaatsen. Vraag de informatiebrief en bouwinstructie aan bij Natuurlijk Delfland via afdelingdelfland@knnv.nl

Wat is en doet Natuurlijk Delfland?

Natuurlijk Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Via deze activiteiten komen we tot een duurzame en robuuste natuur.
Door excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer worden deze doelen vormgegeven. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. De onderwerpen zijn gericht op de natuur bij ons in de buurt.

Elk jaar kent een groot thema. In 2020 is het thema Natuurinclusief.