Nationaal Schoolontbijt ook in Pijnacker-Nootdorp

Binnenkort gaat  het Nationaal Schoolontbijt van start. Van maandag 6 tot en met vrijdag 10 november ontbijten ruim 550.000 kinderen op zo’n 3.000 basisscholen in heel Nederland. Bakkers en supermarkten uit de buurt zorgen ervoor dat alle scholen op tijd hun ontbijtjes krijgen. Bovendien ontbijten in 270 gemeenten schoolklassen in het stadhuis, uitgenodigd door hun burgemeester.

In Nootdorp doet ’t Kraaienest mee op 8 november en in Pijnacker hebben de kinderen van de Beatrixschool, de Prinsenhof en de Schatkaart op 10 november hun schoolontbijt. De burgemeester zal met de kindjes van ’t Kraaienest gaan ontbijten.

Het gezonde ontbijtpakket van het Nationaal Schoolontbijt bestaat dit jaar uit volkorenbrood, volkoren- en tarwebolletjes, krentenbollen, speltwafels, halvarine, fruitstroop, aardbeienjam, smeerbare kaas, 30+ kaas, halfvolle yoghurt, cruesli, halfvolle melk, kinderthee, komkommers en appels of mandarijntjes. Voor kinderen met een glutenovergevoeligheid zitten er glutenvrije crackers in het pakket. De kinderen krijgen ook vrolijke placemats, kunstzinnige klassenposters, een kleurrijke groente- en fruitwijzer en deurhangers met ontbijttips voor hun ouders. Ambachtelijke bakkers en de supermarktketens Plus, Coop, Jan Linders, Poiesz, Hoogvliet en Picnic zorgen ervoor dat den kinderen op tijd hun ontbijtjes krijgen.

Naast de ontbijtjes in de klas brengen in 265 gemeenten schoolkinderen hun burgemeester een ontbijt in het stadhuis. Veel van die burgemeesters betalen symbolisch voor hun ontbijtje met een donatie aan het Jeugdcultuurfonds, dit jaar het goede doel van het Nationaal Schoolontbijt. Het Jeugdcultuurfonds laat, samen met het Jeugdsportfonds, kinderen uit gezinnen waar minder geld is kunst, cultuur en sport beleven. Die missie past goed bij die van het Nationaal Schoolontbijt om ieder kind gezond te laten ontbijten. Voor die missie biedt het ontbijtevenement scholen ook nieuw lesmateriaal: de Ontbijtmeter. Met de Ontbijtmeter ontdekken scholieren hoe gezond hun ontbijt is en hoe ze het kunnen verbeteren.