Natuurlijk Delfland: Aandacht voor de natuur via twee leuke activiteiten

Natuurlijk Delfland komt met twee leuke activiteiten. Voor de derde keer wordt een digitale bijeenkomst over wilde bijen in je tuin georganiseerd. Een andere activiteit is een avond om te leren hoe je reuzenberenklauwen uit de grond kan steken.

Wilde bijen
Laten we beginnen met de informatieve en digitale bijeenkomst over wilde bijen. Aan de hand van een presentatie vertelt Anna Kreffer over deze bijzondere dieren en hoe je ze kan helpen in je eigen tuin. Wilde bijen leven anders dan honingbijen. Op deze avond hoor je over verschillende wilde bijen, hoe ze stuifmeel verzamelen en hoe ze nestelen. Ook komen mogelijkheden voorbij om je tuin met wat kleine ingrepen heel geschikt te maken voor wilde bijen.

Code
Deze bijeenkomst is op 21 juni van 20:00 – 21:30 uur. Je hebt wel een code nodig, en die vraag je aan via medewerkernatuurlijkdelfland@gmail.com.

Reuzenberenklauwen uitsteken
Deze plantensoort staat op de Europese lijst van planten die actief moeten worden bestreden. In onze omgeving komt hij best vaak voor. Met zijn bladeren neemt hij het licht voor veel andere planten weg. Neem je eigen spa mee, eigen handschoenen en bedek je lichaam met stevige kleding. Het sap van reuzenberenklauw in combinatie met licht kan flinke blaren veroorzaken. Deze bijeenkomst vindt plaats op woensdag 23 juni 19:00 tot 21:00.

Opgeven
Opgeven is verplicht en na aanmelden volgt nadere informatie over de aanmeldplek, methode, veiligheid en materialen. Vraag een aanmeldingsformulier aan via:  medewerkernatuurlijkdelfland@gmail.com.