Nieuw foodconcept QICHI bij tankstation Esso Ruyven

Het tankstation Esso Ruyven is na een verbouwing opnieuw geopend. Donderdag werd een officiële ceremonie gehouden om dit feit te vieren. Burgemeester Ravestein en Ramon Mendes de Leon, CEO van NRGValue, knipten samen een lintje door, waarna bezoekers een rondje door het nieuwe station konden maken. Mendes de Leon: “NRGValue heeft landelijk ruim honderd Esso stations onder zich. Vandaag lanceren we een nieuw concept genaamd QICHI, dat we in onze andere vestigingen ook willen toepassen. Naast de standaardproducten die je in een tankstation verwacht, willen we een nieuw assortiment aanbieden dat vers, divers en eigentijds is.” Bij de presentatie waren ongeveer honderdtwintig mensen aanwezig.

Waar supermarkten en horecagelegenheden zich al langer in deze richting ontwikkelen, is Qichi in deze branche nog uniek. Mendes de Leon: “Dit is nog niet eerder geprobeerd in de wereld van de tankstations. Het is ook gelijk de eerste keer dat NRGValue naar de media op deze manier naar buiten treedt, maar onze verwachtingen zijn hoog. We benaderen een heel nieuw marktsegment met producten zoals Vietnamese ijskoffie, ambachtelijke Filotea pasta en verse broodjes die bereid worden door onze barista’s.” Jammer genoeg werd directeur Mendes de Leon tijdens het begin van zijn presentatie onwel en moest zijn rol worden opgevuld. Bij de ceremonie deed hij weer mee en knipte samen met burgemeester Ravestein het lint door.

De verbouwing van Esso Ruyven heeft een maand geduurd en de indeling van het gebouw is min of meer hetzelfde gebleven. Opmerkelijk is de nadruk op transparantie, met een keuken middenin de ruimte waar klanten omheen kunnen lopen. Burgemeester Ravestein feliciteerde Mendes de Leon en sprak haar trots uit over de keuze van deze locatie. “Esso Ruyven ligt dan wel vlak naast de grens met Rotterdam, maar een initiatief zoals dit past heel goed in een groene gemeente zoals die van ons.”

Niels van Hemert

Van links naar rechts: Burgemeester Ravestein, CEO Marco Mendes de Leon, foodservicemanager Angelo Mans, brandmanager Anne-fleur Simon

.

.

.

Foto’s: Lia van Halderen