Nieuwe Directeur Buddy Netwerk

De Nootdorpse Monique de Bree treedt per 1 september in dienst als nieuwe directeur van de ook binnen onze gemeentegrenzen opererende vrijwilligersorganisatie Buddy Netwerk. De Bree is in het verleden werkzaam geweest als manager bij Stichting Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam, eveneens een vrijwilligersorganisatie en onderdeel van het Ronald Mc Donald Kinderfonds.

In de nieuwe functie als directeur van Buddy Netwerk ziet Monique een grote uitdaging. “Allereerst is het een fantastische organisatie die een prima doel nastreeft. Helaas staan nog steeds teveel mensen die hulp behoeven langs de kant. Hoewel wij niet al het leed kunnen oplossen maken wij jaarlijks voor veel hulpbehoevenden (cliënten) wel een groot verschil dankzij de geweldige inzet van onze vrijwilligers, de buddy’s.

Die buddy’s zetten zich vanaf gemiddeld 2 uur per week belangeloos in gedurende tenminste een jaar. Daarbij kijken zij samen met een cliënt vooral naar wat (nog) mogelijk is. Hoe kun je iemands netwerk versterken zodat hij of zij weer aansluiting vindt en zich minder alleen voelt? Hoe slaag je er in iemand weer te activeren om die fijne hobby of nieuwe uitdaging aan te gaan waaraan zoveel plezier is beleefd?”.

De toenemende vraag om buddy’s is groot, omdat de hulpvraag nog steeds groeiend is. Buddy’s blijven hard nodig. Maandelijks start een nieuwe basistraining waarin vooral de praktijk van het buddyschap centraal staat. Volgens De Bree heeft iedereen het in zich om buddy te worden. Aanmelden kan via: info@buddynetwerk.nl of bel: 070-3649500.