Nieuwe kunstgrasvelden en ledverlichting voor Oliveo

Voetbalvereniging Oliveo uit Pijnacker krijgt een nieuw kunstgrasveld en ledverlichting. De gemeente heeft besloten te gaan investeren in het oudste kunstgrasveld van Oliveo. Als het nieuwe seizoen start kunnen de spelertjes dus op een mooi nieuw veld gaan trainen en spelen.

Oliveo was zijn tijd ver vooruit
In 2001 was de voetbalclub zijn tijd ver vooruit met het eerste kunstgrasveld. Normaal gaat zo’n veld een jaar of tien mee, maar door het goede onderhoud dat is uitgevoerd heeft het veld een langere levensduur gehad. Pijnacker-Nootdorp.tv sprak met John Weijgertse, voorzitter van Oliveo: “Ik ben hartstikke blij dat het vermoedelijk langst liggende kunstgrasveld van Nederland vervangen wordt en dat hiermee een mooie boost wordt gegeven aan Sportpark De Groene Wijdte.”

Kunstgras van 100% kunststof
Er is landelijk een discussie geweest rondom het gebruik van vermalen rubber van autobanden voor kunstgrasvelden. Na uitgebreid onderzoek van o.a. het RIVM is aangetoond dat er geen gevaarlijke stoffen in zitten. Desondanks heeft Oliveo er toch voor gekozen om te gaan voor TPE. “Wij hebben hier samen met DSVP en de gemeente uitgebreid over gesproken en besloten om bij de vervanging direct te kiezen voor TPE, dit is wel iets duurder, maar van 100% kunststof gemaakt en ook milieuvriendelijker.”, aldus de voorzitter van Oliveo.

Meer parkeerplaatsen en ledverlichting
Het hoofdveld van zowel Oliveo en DSVP wordt volgend jaar zomer vervangen. Bij de aanleg van het nieuwe kunstgras wordt het veld dan gedraaid waardoor er 40% meer parkeergelegenheid ontstaat. Weijgertse: “Parkeren is vooral op zaterdagochtend een uitdaging. Op de drukke dagen is meer parkeergelegenheid wenselijk en het vergroot ook de veiligheid.”

Ook de veldverlichting wordt vernieuwd en uitgevoerd met led. Hiermee wordt de klimaatdoelstelling van de gemeente Pijnacker-Nootdorp ondersteund. Milieuvriendelijk en onderhoudsarme veldverlichting is de toekomst.

Binnen twee jaar nog meer nieuw kunstgras
Voor de Gemeente is dit de eerste stap voor diverse investeringen in sportvelden.

Na de renovatie bij Oliveo en DSVP zullen de komende twee jaar ook bij SV Nootdorp, RKDEO, HCP en AVANTI de kunstgrasvelden worden vervangen.

Tot slot benadrukt Weijgertse dat hij trots is: “Ik ben hartstikke blij met deze kwaliteitsimpuls. Het is voor Oliveo en DSVP een mooie ontwikkeling die we samen met de gemeente Pijnacker-Nootdorp tot een succes gaan brengen.”

Oliveo veld Oliveo Veld
<
>