Nieuwe poging realisatie BedrijvenInvesteringsZone (BIZ)

Zowel het bestuur van de BedrijvenInvesteringsZone (BIZ) als de winkeliersvereniging Ackershof zien de realisatie van de BIZ als enige mogelijkheid om Pijnacker Centrum vitaal en bruisend te krijgen en te houden. Daarom start deze week een nieuwe draagvlakmeting.

De twee besturen hebben daarom de gemeente verzocht een nieuwe draagvlakmeting uit te voeren. Uiterlijk 10 november worden de BIZ stemformulieren verstuurd naar de ondernemers in het centrum.

Nieuwe BIZ draagvlakmeting

Een eerdere poging in februari van dit jaar om een BIZ te realiseren mislukte. Daarom hebben het BIZ-bestuur en de winkeliersvereniging de handen ineen geslagen om het draagvlak bij de ondernemers in het Centrum voor de BIZ te vergroten. Het BIZ-bestuur heeft daartoe inmiddels al verschillende acties ondernomen. De twee besturen hebben vervolgens de gemeente verzocht een nieuwe draagvlakmeting uit te voeren, om per 1 januari 2018 -bij een meerderheid- te kunnen starten met de BIZ. De gemeenteraad heeft op 26 oktober jl. hiermee ingestemd.

Nieuwe stemronde

De Stichting BIZ Pijnacker Centrum, Winkeliersvereniging Ackershof en de gemeente Pijnacker-Nootdorp hebben de afgelopen tijd intensief samengewerkt om deze stemming mogelijk te maken. De ondernemers in het centrum ontvangen uiterlijk vrijdag 10 november een BIZ stemformulier. Op 28 november zal Caminada Notarissen uit Nootdorp de telling verrichten. De uitslag van de draagvlakmeting publiceren wij dezelfde dag op onze website.

Natascha de Boer in winkelcentrum Ackershof