Nieuwe website gemeente Pijnacker-Nootdorp

De nieuwe website van de gemeente Pijnacker-Nootdorp is per 1 juli 2020 online! De site heeft een nieuw uiterlijk en een andere opbouw, die meer van deze tijd zijn. De structuur van de website is zo ingericht dat inwoners nog sneller vinden waar zij naar zoeken.

Opbouw website

De meest gezochte onderwerpen worden getoond op de homepagina. Verder is ingezet op het toegankelijker maken van de website door het toevoegen van hulpmiddelen (hoog contrast, grotere letters) voor mensen met een audiovisuele beperking. Ook het taalgebruik is aangepast.

Selectie

Sommige zaken staan bewust niet meer op onze website. Hiervoor kan gekozen zijn op basis van bezoekerscijfers. Sommige pagina’s werden weinig bekeken. Inwoners vinden de inhoud daarvan minder belangrijk. Daarnaast hebben wij de informatie over externe partijen verminderd. In plaats daarvan verwijzen wij nu door naar de website van de externe partij. Daar staat de actuele informatie van de betreffende organisatie.

Feedback

Als je bepaalde zaken mist of een fout aantreft, dan kan je ons dat laten weten via het nieuwe feedbacksysteem. Onderaan de webpagina’s staan twee duimpjes onder ‘heeft u gevonden wat u zocht?’

Samenwerking met andere gemeenten

De nieuwe website van de gemeente Pijnacker-Nootdorp is tot stand gekomen in samenwerking met andere gemeenten. Hierdoor kunnen we informatie delen, gebruik maken van elkaars expertise en sneller inspelen op nieuwe ontwikkelingen.

Benieuwd geworden? Neem zelf een kijkje! https://www.pijnacker-nootdorp.nl/