Niet nodig meer woningen aan te kopen voor statushouders

De huisvesting van statushouders in de gemeente Pijnacker-Nootdorp verloopt goed. Van de 53 mensen die de gemeente in de eerste helft van dit jaar moest huisvesten, inclusief de achterstand van vorig jaar, hebben er al 31 een plek gekregen. Volgens portefeuillehouder burgemeester Ravestein verloopt het proces dus soepel, zei ze donderdagavond in de oordeelvormende vergadering van de gemeenteraad.

Volgens de burgemeester is het niet nodig om meer woningen voor de huisvesting van statushouders aan te kopen, naast de twee die al in gebruik zijn genomen.

Fractievoorzitter Ina Mantjes (Gemeentebelangen) vroeg aan  het college wat er over twee jaar gebeurt met het voormalige Jeugdhonk, waarin nu een groot vluchtelingengezin is ondergebracht. De burgemeester liet weten dat de woning die daarin is gerealiseerd niet voor twee, maar voor vijf  jaar is verhuurd aan het huidige gezin. Pas later zal worden besloten wat na deze termijn met het gebouw wordt gedaan. Het is mogelijk dat het gebouwtje door de gemeente dan alsnog wordt verkocht, zoals oorspronkelijk al de bedoeling was.

De zogenaamde RO-procedure voor de verbouwing van het Hofland voor de huisvesting van statushouders heeft tot nu toe alleen zienswijzen opgeleverd over groen en parkeren. De burgemeester denkt dat daar met de omwonenden van het gebouw goed uit te komen is.

Foto boven: Het voormalige Jeugdhonk is voor vijf jaar verhuurd.