Nog veel vrijwilligers nodig voor NL Doet

Ook in Pijnacker-Nootdorp wordt op 10 en 11 maart volop meegedaan aan de landelijke vrijwilligersdagen NL Doet van het Oranjefonds. 22 organisaties en instellingen hebben klussen aangemeld en een aantal van die klussen is al helemaal volgeboekt: daar zijn geen mensen meer voor nodig. Maar er zijn ook klussen waar nog niet genoeg mensen voor zijn. Er worden er zeker nog zo’n 200 gezocht.

Een van de klussen waar nog mensen voor nodig zijn, bestaat uit allerlei werkzaamheden op en rond de zorgboerderij Buitengewoon 3 in Delfgauw. Er zijn daar op 10 maart zeker twintig mensen nodig en er hebben zich er nog maar twee gemeld.  Ook worden er nog een stuk of zes mensen gezocht die bij Ipse de Bruggen in Nootdorp willen helpen met het maken van zogenaamde Voorlezen Plus-boeken. En op 11 maart zijn er nog flink wat mensen nodig voor klussen bij Oliveo Handbal en jeugdcentrum De Notelaer, beide in Pijnacker. Het volledig overzicht van de klussen waar nog mensen voor nodig zijn is hier te vinden.

Niet alleen individuele vrijwilligers melden zich voor een van de klussen die op de beide dagen moeten worden gedaan. Er zijn ook lokale betrokken bedrijven die een klus adopteren en die dan met een aantal medewerkers aan de slag gaan. Ook bekende Nederlanders steken tijdens NL Doet de handen uit de mouwen.

Vorig jaar werden tijdens NL Doet door 300.000 vrijwilligers zo’n 7600 klussen gedaan.

(Foto bovenaan: Ook bij Ipse de Bruggen in Nootdorp worden verschillende klussen gedaan tijdens NL Doet.)