Nootdorpse kermis blijft bestaan

De Nootdorpse kermis mag dezelfde tijd openblijven op vrijdag en zaterdag, tot half twee. Dit kondigt burgemeester Ravestein aan na overleg met Piet Vergeer, eigenaar van het Witte Paard en de organisator van de tentfeesten. Piet Vergeer stelde te moeten stoppen met de organisatie omdat deze met verkorte openingstijden niet langer rendabel zou zijn. De ophef in het dorp hierover was groot. Het was veel mensen niet duidelijk waarom de speciale ontheffing van de kermisweek ineens ingetrokken werd, na twee feestweken zonder incidenten. Hierop ging de gemeente met Piet Vergeer in overleg en bleek een compromis mogelijk. Op woensdag en donderdag zal het feest volgens de norm wel een half uur eerder afgelopen zijn. Deze norm geldt eigenlijk in de hele regio.

Burgemeester Ravestein: “Dit jaar waren er geen incidenten, maar we kregen desondanks wel ongeveer dertig klachten binnen. Daar moet de gemeente iets mee doen. Een terugkerend punt in die klachten is dat de herrie vier dagen lang is, waaronder twee normale werkdagen. Met dat in het achterhoofd hebben we deze afspraak gemaakt.” Piet Vergeer geeft aan tevreden te zijn over de oplossing. “De vrijdag en zaterdag zijn enorm belangrijk voor ons, die dagen hebben we het hardst nodig om het haalbaar te maken. Ik organiseer dit feest al vijftien jaar en ben ontzettend blij dat we nu toch op dezelfde manier kunnen doorgaan. Mensen komen elk jaar bij me langs om me een hand te geven en te vertellen hoe super ze het feest vonden, dat wil toch niemand missen?”

Over de komende jaren zegt Piet Vergeer: “In principe is deze nieuwe afspraak voor onbepaalde tijd, niet alleen voor volgend jaar. Daarbij speelt wel dat er al twee jaar geen incidenten zijn, die trend moeten we natuurlijk volhouden. Het hangt niet om één persoon die zich misdraagt, maar gewoon een kwestie van scherp blijven.”