Octantscholen doen mee aan de actie #schoolfie2018

Op 11 april is op alle Octantscholen de actie #schoolfie2018 van start gegaan. Circa 2800 leerlingen hebben van hun school een mooi Octant t-shirt gekregen. Het t-shirt krijgt de komende periode een hoofdrol en de kinderen worden uitgenodigd om mee te doen aan de #schoolfie2018 actie, waarmee ze een mooie prijs kunnen winnen. 

#schoolfie2018 
Alle kinderen maken met hun mooie t-shirt één of meerdere selfies of vlogs en sturen die met #schoolfie2018 in op verschillende social media kanalen. Ze krijgen door middel van instructiefilmpjes uitgelegd hoe ze het beste een vlog kunnen opnemen of een selfie kunnen maken. Via verschillende thema’s wordt de creativiteit geprikkeld en op een ludieke manier wordt hen mediawijsheid bijgebracht. De leerling met de leukste inzending mag aan het einde van de actieperiode uit één van de mooie prijzen kiezen, die Octant hiervoor ter beschikking stelt. 

Pijler Wetenschap en Technologie 
Voor schoolbestuur Octant is Wetenschap & Technologie (W&T) van groot belang.  Begrip van hoe computers werken, hoe om te gaan met social media en mobiele apparaten nemen een steeds grotere rol in. Octant heeft zich ten doel gesteld dat alle leerlingen en leraren ‘digitaal vaardig’ zijn in 2019. Met digitaal vaardig wordt een combinatie van computational thinking, mediawijsheid en informatievaardigheden bedoeld. Octant vindt dat deze vaardigheden essentieel zijn in de verdere (school)carrière van hun leerlingen.  Meer informatie hierover is op hun site te vindenhttps://www.octant.nl/over-ons/wetenschap-technologie