Omgaan met de digitale overheid

Dit najaar start Bibliotheek Oostland weer met de training ‘Leren werken met de e-overheid’. Steeds meer dienstverlening wordt gedigitaliseerd: belasting terugvragen, een afspraak maken bij de gemeente, toeslagen aanvragen of pensioenoverzichten inzien. Voor al deze dienstverlening is een DigiD nodig. Maar hoe werkt dat nou met zo’n DigiD?

De cursus ‘Leren werken met de e-overheid’ bestaat uit drie lessen van twee uur en wordt gegeven door speciaal opgeleide docenten. Kennis en ervaring met internet en email is noodzakelijk. Men volgt de cursus (bij voorkeur) in de gemeente waar men woonachtig is, omdat ook het werken met de gemeentelijke website in de cursus aan de orde komt. De kosten bedragen € 10,-, inclusief handboek. De cursus wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeenten Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp, SeniorWeb en de SWOP.

Data
Maandag 20 november t/m 4 december van 13.30-15.30 uur in kerkelijk centrum Nové in Nootdorp.
Woensdag 1 november t/m 15 november van 10.00 – 12.00 uur in de Schakelaar in Pijnacker.

Voor meer informatie en voor aanmelden kun je terecht bij Kimberly Steenbergen via: k.steenbergen@bibliotheekoostland.nl of 06-45684590. Het is ook mogelijk om je aan te melden bij een vestiging van Bibliotheek Oostland.