Ondernemersfonds kan door

Het Ondernemersfonds in Pijnacker-Nootdorp kan door. De gemeenteraad heeft donderdagavond ingestemd met het voorstel om het fonds een verlenging van vijf jaar te geven. Daarmee kan het bestuur van het fonds, dat een verdere professionalisering wil, in de komende jaren door.

Voor de verlenging van het ondernemersfonds was  een meerderheid in de raad, maar er waren ook tegenstemmers. De fracties van de Partij voor de Dieren, GroenLinks, PvdA, Trots en D66 hadden liever gezien dat het fonds zou verdwijnen, omdat er twijfels zijn over het draagvlak onder de ondernemers. De fractie van Trots pleitte daarom voor een nieuw onderzoek, en ook wilde de fractie het fonds met slechts twee jaar verlengen. De motie die de fractie hierover indiende haalde het echter niet. Ook een wijzigingsvoorstel van GroenLinks om de ozb-opslag te halveren, omdat er nog voldoende geld op de plank zou liggen, haalde het niet.

Het Ondernemersfonds is bedoeld om ondernemers de middelen te verschaffen voor gezamenlijke projecten, zoals beveiliging van een bedrijventerrein, promotieacties of de feestverlichting in december. Hiervoor wordt geld bij elkaar gebracht door een opslag op de ozb voor bedrijven. Er zijn echter ook ondernemers die nooit gebruik maken van het fonds, maar die via de ozb-opslag toch moeten meebetalen. Dat geldt bijvoorbeeld voor instellingen in de zorg.