Ondertekening vaststellingsovereenkomst eerste fase Park van Buijsen

Op dinsdag 11 juni ondertekenden wethouder Frank van Kuppeveld en Heijmans-directeur Lonneke Zuijdwijk de vaststellingsovereenkomst voor de eerste fase van Park van Buijsen; het laatste deelgebied van de wijk Keijzershof in Pijnacker-Zuid. Het deelproject dat Heijmans heeft ontwikkeld en gaat realiseren, bestaat uit 124 verschillende koopwoningen.

240 gevarieerde gezinswoningen
Park van Buijsen worden in verschillende deelprojecten gerealiseerd en vormt uiteindelijk een wijk met circa 240 zeer gevarieerde nieuwbouw gezinswoningen, met een geheel eigen stijl en uniek karakter. Het project wordt onder meer gekenmerkt door de manier waarop beplanting, groen en duurzame materialen worden toegepast in de inrichting van de openbare ruimte.

Duurzaam en EPC 0
Alle woningen die Heijmans gaat realiseren, zijn gasloos en hebben een EPC van 0 of lager. Het woonoppervlakte van de verschillende woningen varieert van circa 90 tot circa 163 vierkante meter. Om deze woningen te koelen en verwarmen, wordt een collectieve warmtevoorziening toegepast. Ook krijgt een aantal woningen zogenoemde AERspire-daken, waarmee elektriciteit wordt opgewekt. Met het project draagt Heijmans bij aan het creëren van een gezonde woon- en leefomgeving.

Unieke ligging
Een rijk verenigingsleven en volop recreatiemogelijkheden in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Omgeven door natuur, alle voorzieningen binnen handbereik en ook nog eens dichtbij de grote steden; Park van Buijsen is ideaal gelegen en hiermee een droomlocatie in de Randstad. Inmiddels zijn de eerste 77 woningen die Heijmans in verkoop gebracht en onder optie. Naar verwachting gaat de volgende fase van 47 woningen nog deze zomer in verkoop. Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan op www.parkvanbuijsen.nl

(foto: Lonneke Zuijdwijk en Frank van Kuppeveld)