[VIDEO] Grote brand met gevaarlijke stoffen aan ‘s-Gravenweg Nootdorp. Politie sluit drugslab niet uit

In een chalet aan de ‘s-Gravenweg in Nootdorp woedde dinsdagmiddag een brand. Bij de brand kwamen flinke rookwolken vrij. Er zijn drie aanhoudingen verricht. De aangehouden personen zijn in ambulance onderzocht. Er was veel zwarte rook te zien. De brandweer durfde niet bij de brand te komen, omdat er mogelijk sprake zou zijn van een drugslab vertelde omstanders aan onze verslaggever ter plaatse.

Alles wijst op een drugslab
De brandweer heeft voor een defensieve inzet gekozen om het incident te bestrijden. Er was sprake van zwarte rookwolken wat betekent dat er in het pand gevaarlijke stoffen aanwezig waren. Wat de brandweer dan doet, is zorgdragen dat de omgeving van het gebouw, de bomen en het gras beschermd wordt. Het gebouw is daarom gelaten voor wat het was, omdat ze op het moment zelf nog niet wisten welke stoffen er in het pand aanwezig waren. De veiligheid van de brandweer en andere hulpverleners staat altijd voorop.

UPDATE 14:00 – Omdat niet bekend is wat de stoffen precies zijn is het verstandig om uit voorzorg de ramen en deuren te sluiten.

UPDATE 14:10 – De twee verdachten zijn afgevoerd door de politie. Het gaat om jongemannen. Een derde verdachte wordt onderzocht door het ambulancepersoneel.

UPDATE 14:20 – Het LFO (Landelijk Faciliteiten Ontmanteling) is ter plaatse. Dit team wordt doorgaans ingezet bij het ontmantelen van drugslabs.

UPDATE 15:00 – De politie bevestigt aan Pijnacker-Nootdorp.tv: “Wij sluiten niet uit dat de brand in het pand veroorzaakt werd door een drugslab wat daar aanwezig was. Rechercheurs gaan onderzoek naar de oorzaak van de brand doen.”

Veel hulpverleners ter plaatse
Er waren veel hulpverleners ter plaatse. Doordat het een groot incident was met meerdere aandachtsgebieden, werden veel eenheden gealarmeerd. Dat is een standaard procedure.

Politieagent gewond geraakt
Tijdens het incident is een agent gewond geraakt omdat hij mogelijk gevaarlijke stoffen heeft ingeademd. Deze wordt door het ambulancepersoneel onderzocht.