Ontdek de wereld van de toekomst!

Het ontwerpen van je eigen computergame of het programmeren van een menselijke robot, dat kan allemaal bij Codeclub Oostland, op 22 november in bibliotheek Berkel en Rodenrijs en op 29 november in bibliotheek Pijnacker, van 14.00 tot 16.30 uur. Er zijn twee workshops waaruit gekozen kan worden.

Ten eerste Bloxels, een game design dat helemaal nieuw is in Nederland. Je bouwt als een echte spelontwikkelaar je eigen level en creëert zo een spannende game met obstakels, vijanden en een eindbaas. En ten tweede The Joybot, een robot die niet van een echt mens te onderscheiden is en die zo geprogrammeerd moet worden dat zij precies uitvoert wat je wilt, door de juiste opdrachten te geven. Dat is minder simpel dan je denkt!

Tijdens de Codeclub Oostland maken kinderen kennis met de digitale wereld en leren zij zelf computational thinking, onderdeel van de 21e-eeuwse vaardigheden die belangrijk zijn om mee te kunnen in de maatschappij.

Aanmelden is verplicht en kan tot 17 november via t.verspeek@bibliotheekoostland.nl en kost € 2,50. Vol is vol. Kinderen van 8 tot 14 jaar kunnen zich aanmelden voor een of voor beide workshops. Voor kinderen die zich niet aanmelden voor de workshops valt er ook nog genoeg te zien en te beleven. Wat dacht je bijvoorbeeld van de kleurrijke Appke van Jongerenwerk Pijnacker, die in het wild rondloopt en mediawijze vragen beantwoordt. Of Dash & Dot, Co de Rups en andere robotjes. Dus kom gerust even langs!