Onthulling CityTree metrostation Nootdorp

Op woensdag tien oktober is de feestelijke onthulling van de CityTree op het stationsplein in Nootdorp, de Dag van de Duurzaamheid, vanaf tien uur. Wethouder Ilona Jense nodigt directie en medewerkers van de bedrijven op Heron, pers en overige belangstellenden uit bij de onthulling aanwezig te zijn. De CityTree wordt ‘geplant’ op het Stationsplein van metrohalte Nootdorp  (aan Heronzijde). Het officiële gedeelte, waarbij ook vertegenwoordigers van de Provincie Zuid-Holland aanwezig zijn, start om kwart over tien. Ze verwachten rond kwart voor elf het programma af te ronden.

Vergroening
De CityTree is een opvallend monument. Het bestaat uit  twee bankjes met een hoge groene wand van mos. Dit mos bindt fijnstof, stikstofoxiden en CO2 en zet deze stoffen om in zuurstof. Zittend op het bankje kun je dus heerlijk genieten van zuivere lucht. Met de ‘aanplant’ van de CityTree wordt het stationsplein tussen de metrohalte Nootdorp en bedrijvenpark Heron een stuk groener.

Symbool voor ambities
De CityTree is een cadeau van de Provincie Zuid-Holland. Het is de erkenning voor de inspanningen die het bedrijvenpark doet op het gebied van duurzaamheid en staat symbool voor de ambities die de gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft voor de toekomst.

Innovatief knooppunt
Binnen enkele jaren zal het stationsplein omgevormd zijn tot een innovatief knooppunt met deelmobiliteit, oplaadpunten voor auto’s en fietsen en een aangename groene verblijfsplek. Op deze wijze wordt het stationsplein de poort naar duurzaam bedrijvenpark Heron, het groene overstapplein voor werknemers die in Nootdorp wonen en in de Randstad werken en de poort voor recreanten die op station Nootdorp een deelfiets pakken om van onze natuur te genieten. Het plein wordt zo een visitekaartje voor Heron en voor de gehele gemeente.