Ook scholen treffen maatregelen tegen verspreiding Corona virus

Diverse scholen hebben maatregelen getroffen om het Corona virus zoveel mogelijk tegen te gaan. Zo ontvingen ouders van leerlingen van het Stanislas College in Pijnacker-Nootdorp een brief over de door hen getroffen maatregelen. Op diverse basisscholen mogen ouders hun kinderen niet meer tot in de klas brengen, maar moeten ze buiten op het schoolplein al afscheid nemen.

Stanislascollege
Ouders van leerlingen van het Stanislascollege ontvingen vanmorgen een email: “Ongetwijfeld bent u op de hoogte van de nieuwe richtlijnen die vandaag zijn afgekondigd door het kabinet en het RIVM in verband met het tegengaan van de verspreiding van het coronavirus covid-19. In de eerste plaats is het belangrijk om uw kind ook bij geringe ziekteverschijnselen (hoesten, niezen, kuchen, koorts) thuis te houden en dit via de gebruikelijke manier bij school te melden. Bij twijfel geldt dat uw kind thuis moet blijven. Ook medewerkers met ziekteverschijnselen zullen thuis blijven.”

Examenklassen blijven zoveel mogelijk les krijgen
Pijnacker-Nootdorp.tv sprak met Jan Willem van Poortvliet (rector) houdt de ontwikkelingen scherp in de gaten: “De voortgang van de examenklassen zal in de komende periode onze eerste prioriteit zijn”.

Vervelende maatregelen
Uiteraard zijn deze maatregelen zeer vervelend voor de scholen, maar ook voor ouders en leerlingen zelf. Echter staat de gezondheid en het beperken van de verspreiding van het Corona virus op de eerste plaats.