Op weg naar een mantelzorgvriendelijke gemeente Pijnacker-Nootdorp

Op 5 september is er een bijeenkomst van Stichting Ypsilon vanaf 19.30 uur tot 21.30 uur in Buurt&Zo aan de Prins Hendrikstraat 28 in Pijnacker. Deze Psysalon is een laagdrempelige ontmoetingsgelegenheid voor  iedereen die betrokken is bij iemand met een psychiatrische aandoening: cliënten, families en naasten om lotgenoten te treffen, contacten te leggen en kennis op te doen.  Het thema is ‘Empowerment’  de kracht van mantelzorg.

 

Zorgen voor iemand met een psychische aandoening kan een hele belasting zijn. Hoe combineer je dat met andere taken in je leven, voor andere gezinsleden. Hoe blijf je overeind op het werk en houd je tijd over voor ontspanning en beweging? Veel mantelzorgers lukt het na enige tijd een balans te vinden. Door de ervaring te delen.

Deze bijeenkomst gaat over samenwerken, van patiënt en mantelzorger, aan herstel. Hoe doe je dat? Hoe pak je dat samen aan?

In deze Psysalon wordt een ervaringsdeskundige gevraagd naar zijn ervaringen. Het interview zal gespreksstof en tips opleveren. Luisteren en kennis opdoen, praten met ervaren mantelzorgers en elkaar helpen, daar gaat het om in deze bijeenkomst.

De toegang is gratis. Wel van te voren aanmelden bij info@mantelzorgpijnacker-nootdorp.nl of: n.vaneck@bibliotheekoostland.nl

Deze Psysalon is onderdeel van de gemeentelijke mantelzorg impuls ‘Op weg naar een mantelzorgvriendelijke gemeente Pijnacker-Nootdorp’.