Opbrengst Lions Night 2019 ruim 52.000,00 Euro voor verbouwing ziekenhuis in Putumayo-Ecuador

De Lions Night, georganiseerd door de Lions Club Nootdorp-Pijnacker, vond ook dit jaar weer plaats in het Van der Valk Hotel in Nootdorp, op vrijdag 1 november jl. Ruim 280 gasten werden onthaald op een gezellig, smakelijk en onvergetelijke fundraisingmenu. Met de opbrengst van de avond financieren de Lions de volledige inrichting van 4 verpleegafdelingen in een ziekenhuis in Putumayo, Ecuador, dichtbij de Colombiaanse grens.

Gezond perspectief
De riante opbrengst van de Lions Night werd mede mogelijk gemaakt door de Stichting Wilde Ganzen, die met een forse premie bijdraagt aan het succes van dit project. Met het totale bedrag van ruim 50.000 Euro zijn jaarlijks 1000 mensen per maand geholpen. Eenmaal gereed kan het ziekenhuis straks minstens 20 opnames per week aanbieden, waarvan naar verwachting gemiddeld 10 kinderen en 10 volwassenen, voornamelijk vrouwen. Dit laatste is heel belangrijk, want in een ontwikkelingsland als Ecuador is de vrouw de spil van het gezin. En zonder moeder hebben de kinderen in Ecuador geen kans en zullen ze opgroeien zonder onderwijs en met ondervoeding.

Zorg dichtbij
Dit ziekenhuis wordt gerealiseerd door de Stichting Quina Care, opgericht naar een initiatief van tropenartsenechtpaar Jacob en Carolien van der Ende, oorspronkelijk afkomstig uit Nootdorp en Leidschendam. Hun missie is om in de van zorg verstoken regio Putumayo, medische zorg te verlenen voor een gebied waar ruim 20.000 mensen wonen. 40% van hen is jonger dan 14 jaar, 75% van deze groep leeft ver onder de armoedegrens. Op dit moment moeten mensen ruim 200 kilometer reizen om het dichtstbijzijnde ziekenhuis te bereiken.

Duwtje in de rug
De Lions helpen zo vaak als maar mogelijk mensen die een duwtje in de rug goed kunnen gebruiken. Zij doen dat door de handen uit de mouwen te steken maar ook door evenementen te organiseren en daar fondsen mee te verwerven. Bekende evenementen van deze actieve serviceclub zijn o.a. MudMakers en Koningsspelen en natuurlijk deze jaarlijkse Lions Night.  Meer informatie over de Lions Club is te vinden op https://www.lions-nootdorp-pijnacker.nl

Foto: Esmee Eikelenboom
Fotobijschrift: bestuursleden Yvonne van der Ende en Mariska van de Sande van stichting Quina Care ontvangen een reusachtige cheque van Lions Spreekstalmeester René van Eijk (links) en President Luuk van den Eijk (rechts).