Open dag bij Zorgboerderij BuitenGewoon

Zaterdag 21 mei is er een open dag bij Zorgboerderij BuitenGewoon aan de Zuideindseweg 82 Delfgauw en de Nieuwkoopseweg 34 in Pijnacker. De open dag wordt gehouden van 10:00 tot 15:00 uur.

Over de Zorgboerderij
De Zorgboerderij biedt mensen met gediagnosticeerde geheugenproblemen een thuissituatie in een veilige, vertrouwde omgeving. De omgeving van de boerderij en activiteiten komen sterk overeen met de thuissituatie van voor de geheugenproblemen. De mensen op de zorgboerderijen volgen de seizoenen, ervaren en beleven de natuur. Er wordt altijd rekening gehouden met ieders persoonlijkheid, leefwijze, levensbeschouwing en voorgeschiedenis. Liefdevolle aandacht en persoonsgerichte zorg zijn kenmerkend voor de medewerkers en vrijwilligers.

Theetuin gerund door mensen met geheugenproblemen
De zorgboerderij heeft sinds kort ook een nieuwe activiteit binnen het zorgaanbod in Delfgauw, namelijk de zogeheten Theetuin. Hier zullen vanuit de vernieuwde ‘pipowagen’ koffie, thee, zelfgemaakt gebak en een eenvoudige lunch aangeboden gaan worden. “Een mooi initiatief waar we bijzonder trots op zijn, omdat onze cliënten met geheugenproblemen deze activiteit gezamenlijk met de medewerkers zullen gaan starten”, aldus een woordvoerder van de Zorgboerderij. De gemeente Pijnacker-Nootdorp staat achter dit initiatief en verleende graag de vergunning om dit te mogen doen.

Openingstijden Theetuin
De Theetuin zal van mei tot oktober 2022 van dinsdag t/m vrijdag open zijn van 10.00 tot 16.30 uur. Je vindt de Theetuin bij Zorgboerderij BuitenGewoon op Zuideindseweg 82A in Delfgauw. Na deze eerste periode zal het project geëvalueerd worden.