Orange the World: Pijnacker-Nootdorp vraagt aandacht voor Internationale Campagne tegen Geweld tegen Vrouwen

Woensdag 25 november 2020 start de Internationale Campagne tegen Geweld tegen Vrouwen en Meisjes: Het heet: ‘Orange the World’.

Deel gemeentehuis oranje

Ook dit jaar vraagt de gemeente Pijnacker-Nootdorp weer aandacht voor deze campagne. Vorig jaar werd de kroontjespen in de vijver voor het gemeentehuis in het oranje licht gezet. Dit jaar kleurt de bovenste etage van het gemeentehuis aan het Oranjeplein in Pijnacker oranje. Ook wappert bij de start van de campagne de ‘Orange the World -vlag bij de ingang van het bestuurscentrum.  Meer dan 200 gemeenten en 8 provincies doen in Nederland mee aan deze campagne.

Geweld tegen vrouwen moet stoppen

Het doel van de campagne is bewustwording te creëren onder vrouwen én mannen dat geweld tegen vrouwen en meisjes moet stoppen en dat geweld tegen hen gemeld moet worden. Daarbij kan het gaan om seksueel, fysiek of psychisch geweld. Ook is er sprake van een toename van cybergeweld tegen vrouwen en meisjes. Geweld tegen vrouwen en meisjes kan alleen stoppen als we daar met elkaar aan werken. Iedereen kan iets doen!

Waarom oranje?

Oranje is de kleur van de wereldwijde campagne en staat voor een zonsopgang waarbij een toekomst zonder geweld wordt gezien.
Meer informatie over de Orange the World- campagne is te vinden op http://www.orangetheworld.nl