Ouderendag laat wensen uitkomen

Wethouders van Staalduine opende afgelopen vrijdag de ouderendag in Welzijnscentrum Keijzershof. die georganiseerd werd door de Pijnacker-Nootdorpse Uitdaging, SWOP, Pieter van Foreest en ouderenbonden KBO & PCOB.

Bezoekers noemde de middag supergeslaagd, heel gezellig en goed verzorgd. De middag was georganiseerd vanwege de Nationale Ouderendag. Shantykoor Schiehaven en het christelijk Kinderkoor Zamariem zorgde voor een mooie ambiance in de zaal.

‘’Veel ouderen hebben een wens die ze moeilijk alleen kunnen vervullen. Bijvoorbeeld omdat ze niemand meer om zich heen hebben en lastig op pad kunnen. Op en rond Ouderendag laten we deze wensen uitkomen en zetten we deze ouderen in het zonnetje’’, aldus de wethouder.

Manuela Bijl presenteerde het programma. Zij verleidde de wethouder meteen tot de toezegging dat hij met zijn collega-wethouders van der Deijl en Melzer een wens van 4 oudere heren gaat vervullen om het Louwman Automuseum te bezoeken.

Tijdens de middag zijn veel wensen van senioren vervuld. Zo gaat de heer Feenstra een concert in het Concertgebouw in Amsterdam bijwonen. Zangeres Jeong Joo Lee gaat een kerstconcert voor de bewoners van de centra van Pieter van Foreest geven. Michiel Steenwinkel, bekend van Radio West, bood aan orgel te gaan spelen met mevrouw v.d. Vorm. De heer Bakker kreeg als enige in de zaal een echte Bossche bol als teken dat hij een dagje naar Vught en Den Bosch gaat.

Enthousiaste vrijwilligers van Ipse Keijzershof, SWOP, Pijnacker-Nootdorpse Uitdaging en Pieter van Foreest zorgden voor de drankjes en bediening. Jongeren van Young Connection begeleidden ouderen bij enkele apparaten, zoals de Braintrainer.

Wil je meehelpen om nog meer wensen te vervullen? Neem dan contact op via pijnackernootdorp@nationaleouderendag.nl

Foto: Gerard Vellekoop