Parkeerverbod en 30KM zone Laan van Klapwijk

Er wordt druk gebouwd aan de Laan van Klapwijk in Pijnacker. Op Facebook verschijnen mooie foto’s van dit project. De gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft zich op de achtergrond gebogen over de verkeersveiligheid van deze straat. Gisteren werd het verkeersbesluit ingesteld voor een 30KM/u zone om de veiligheid op de weg te waarborgen. Daarnaast komt er een parkeerverbod. Het is enkel toegestaan om voertuigen in de daarvoor bestemde parkeervakken te parkeren.

Een belangrijke reden om dit besluit te nemen is de doorgang voor hulpverleners, maar het kan ook leiden tot gevaarlijke situaties voor fietsers, voetgangers en (spelende) kinderen. Tot slot is ook besloten tot het instellen van een twee richtingen bromfietspad in het verlengde van de Laan van Klapwijk naar de Freule Wittewaall van Stoetwegensingel.

De Laan van Klapwijk ligt aan de bestaande Klapwijkseweg en is uitstekend verbonden met Den Haag en Rotterdam door de Randstadrail. Het station ‘Pijnacker Centrum’ is gelegen op slechts enkele minuten lopen.

Foto: Facebook Laan van Klapwijk