Parkinson2Beat en Ruud Overes

Zijn naam is Ruud Overes en hij is 56 jaar.  Zoals hij zelf vertelde had hij deze reis tien jaar later willen doen. Na zijn pensioen  wilde hij een mooie grote fietsreis te maken. Maar hij weet sinds één jaar dat zijn ziekte Parkinson is. Voor zijn gevoel is de uitdaging helaas niet meer uit te stellen.  Voorheen was hij volop werkend als programma manager bij Philips Healthcare. Deze baan was hem dan ook op het lijf geschreven. Complex, dynamisch, internationaal, energievretend, zeer zichtbaar. Zijn laatste werkzame half jaar was echter voor hem  een lijdensweg . Naderhand begrijpelijk , maar op vele momenten buitengewoon frustrerend.  Velen herkennen dat.” Ik werd volledig afgekeurd. Geestelijk  maar ook lichamelijk” en heeft hij  flinke jas uitgedaan. Het korte termijn geheugen  werkt niet meer zo als voorheen en is minder stress bestendig.

Accepteren

Ieder nadeel heeft een voordeel .Hij bezat ineens veel tijd over en is gaan sporten en zocht naar nieuwe doelen . Daardoor  werd  hij lichamelijk  weer wat sterker. Langzamerhand  verdween een deel van zijn nu verklaarbare vermoeidheid. Minder vind hij het cognitieve deel .

Parkinson2Beat

Een zeer gemotiveerde team kiest voor de naam ‘Parkinson2Beat’. Het geeft aan dat zij groot belang hechten aan basis onderzoek naar uiteindelijk de genezing van Parkinson. Zij willen deze vervelende ziekte verslaan (to beat). En zij vinden dat alle kleine beetjes helpen. Parkinson2Beat bestaat uit een team van enthousiaste mensen (veelal zelf Parkinson) die geld ophalen voor onderzoek naar Parkinson. Ze werken samen met de Parkinson vereniging. Zo ook Ruud Overes.

Uitdaging

Ruud Overes heeft daarom besloten dat het nu of nooit is. Zijn ‘Rondje Europa’ met de fiets was geboren. Op 28 juni 2018 is hij vertrokken op de fiets voor zijn 10.000 km in 80 dagen. Hij zou het fijn  vinden als u  wat wilt doneren. U doet hem en vele Parkinson patiënten hier een groot plezier mee. Het wordt gebruikt voor onderzoek naar deze ziekte . Farmaceut Pfizer stopt met onderzoek naar naar nieuwe medicatie voor de ziekte van Parkinson. De vrijgekomen financiën worden volgens het bedrijf verplaatst naar onderzoek naar andere aandoeningen, waarmee het bedrijf meer denkt te kunnen betekenen voor patiënten en aandeelhouders. Als gevolg van de beslissing zullen de komende maanden zo’n 300 werknemers van Pfizer hun baan verliezen. Ruud Overes had er zichtbaar moeite mee en werd er een beetje emotioneel van om het aan het publiek te vertellen.

Peter Hennevanger

Wethouder  met in zijn portefeuille sport, heeft vrijdag de starthandeling verricht kwam hem aller hartelijks een goede reis wensen  en uitzwaaien . Ook is zijn speech vertelde hij, dat  hij Ruud zijn bijzondere inspanningen bewonderde. Een groep vrienden fietsten een stuk met hem mee . In de parade van Nootdorp op Ruud zijn uitzwaai moment .

Hoop

Het zou fijn als u wilt doneren. U doet Ruud Overes en vele Parkinson patiënten  een groot plezier mee. En alle kleine beetjes helpen.

 Lia van Halderen