Per 1 juli nieuwe noodverordening

Per 1 juli geldt er een nieuwe noodverordening in de Veiligheidsregio Haaglanden.

Bezoek in verpleeghuizen weer toegestaan

De noodverordening wijkt niet af van de landelijke richtlijn en bevat een nadere uitleg over de nu geldende 1,5 meter afstandsnorm, het dragen van mondkapjes in het openbaar vervoer en de nieuwe normen voor het organiseren van samenkomsten binnen gebouwen en in de buitenlucht.
In verpleeghuizen en kleinschalige vormen van ouderenzorg is inmiddels bezoek weer toegestaan, tenzij zich daar op een afdeling opnieuw één of meer corona-besmettingen voordoen.

Burgemeester Francisca Ravestein

Op de gemeentepagina van Pijnacker-Nootdorp schrijft burgemeester Francisca Ravestein dat het over het algemeen goed gaat in onze gemeente. “In de horecagelegenheden wordt met gepaste afstand genoten van een hapje en een drankje, het sporten wordt goed opgepakt en ook bij de Dobbeplas houdt u rekening met elkaar. Ik heb er dan ook vertrouwen in dat u zich de komende periode blijft houden aan de 1,5 meter afstand. Natuurlijk blijft het belangrijk om uw handen regelmatig te wassen, drukke plekken te vermijden en bij klachten thuis te blijven en u te laten testen. Samen houden we corona onder controle”, aldus de burgemeester.

De volledige brief van de burgemeester lees je hier: https://www.pijnacker-nootdorp.nl/actueel/burgemeester-ravestein-15-meter-is-nog-steeds-de-norm/16059/

Download

Lees alles over de nieuwe noodverordening op de website van de Veiligheidsregio Haaglanden, http://www.vrh.nl of download deze hier: https://openpub.pijnacker-nootdorp.nl/wp-content/uploads/2020/07/Noodverordening-VRH-1-juli-2020.pdf