Peter Vogelaar van voedselbank Delft -Pijnacker-Nootdorp: “De extra steun is hartverwarmend!”

De vrijgevigheid richting de voedselbank is dit jaar groter dan andere jaren. Dat zegt een trotse Peter Vogelaar, hij is voorzitter van de voedselbank Delft -Pijnacker-Nootdorp.

“De extra steun uit alle hoeken is hartverwarmend!”

Vogelaar zegt in gesprek met Pijnacker-Nootdorp TV dat richting de kerst de vrijgevigheid altijd groter is vergeleken met de rest van het jaar maar door Covid-19 lijkt het alleen maar meer te zijn geworden. ” Dit hele jaar hebben we al 2 miljoen euro aan voedsel en spullen binnengekregen. Mensen zijn dit jaar veel ruimhartiger. Door alle instanties en particulieren die meewerken zijn de pakketten dit jaar van hoge kwaliteit, en er zit ook veel vers bij”, aldus de voorzitter.

Vrijwilligers

Zeker 100 vrijwilligers helpen mee om de voedselbank in onze regio draaiende te houden. En dat is ook hard nodig om de inmiddels circa 1000 mensen die gebruik maken van deze voedselbank te kunnen bedienen.
“De verwachting is dat het aantal mensen dat aanklopt bij de voedselbank Delft -Pijnacker-Nootdorp komende maanden zal stijgen met 25%. Dat komt omdat veel regelingen afgeschaald worden. In sommige regio’s in Nederland is die stijging zelfs 50%”, zegt Vogelaar.

Onder de radar-project

De voedselbanken in Nederland blijven alert op mensen die geen gebruik maken van de voedselbank maar dit wel zouden moeten doen. Hiervoor is eerder het ‘onder de radar’-project opgezet. Dit project houdt in dat er actief gezocht wordt naar mensen die honger hebben, maar de voedselbank nog niet weten te vinden. Dat kan komen door schaamte, onbekendheid of laaggeletterdheid.

Vastenactie van de PCI

De coronacrisis maakt dat alles anders is. Een van die instellingen die de voedselbank Delft-Pijnacker-Nootdorp een warm hart toedraagt is PCI Nootdorp (Parochiële Caritas Instelling). Daarom heeft de PCI Nootdorp voor de adventstijd een inzamelingsactie bedacht. U kunt in de adventstijd (vier zondagen) weer blikken groente, pasta’s, rijst, thee, maar ook drogisterij spullen als tandpasta, zeep, maandverband of andere toiletartikelen inleveren in de bekende groene kratten. Het is ook mogelijk weer DE punten in te leveren zodat er een pak koffie bij kan. Alle hulp is erg welkom!

Vogelaar benadrukt erg blij te zijn met alle steun vanuit instellingen, supermarkten en Westland die de (verse) groenten doneert die over zijn.