Pieten doneren enorm bedrag aan huis van Rie

Het huis van Rie ontving deze maandag een spectaculaire verrassing. De zwarte Pietenvereniging het Grote Pietenhuis presenteerde aan hen een cheque van tienduizend euro. Dit bedrag werd gebruikt voor een Beleef TV, een interactieve tafel waar mensen met een beperking makkelijk gebruik van kunnen maken. Nathalie Kleyn van het huis van Rie vertelt: “We hadden de Beleef TV op ons verlanglijstje gezet, want dit is iets waar echt iedereen gebruik van kan maken. Dat is enorm waardevol voor ons. Maar met dat prijskaartje zou het nog lang duren. Toen nam het Grote Pietenhuis contact met ons op.”

 

Het Grote Pietenhuis doneert ieder jaar hun opbrengst aan een goed doel. Maar vaak zijn die doelen ver van huis. Dit jaar zochten ze een goed doel dat dichterbij lag, waarna de keuze viel op het huis van Rie. Nathalie Kleyn: “De Pieten hebben ontzettend hard gewerkt dit jaar. Ze waren toevallig bij ons op de avond dat hun opbrengst door Sinterklaas bekendgemaakt werd. Veel Pieten huilden tranen van geluk toen ze het hoorden.” Het grote Pietenhuis telt 51 pieten en drie Sints. Ze doen ieder jaar enorm hun best, maar dit jaar braken ze alle records. Dat maakt het nog fijner voor hen om het resultaat van dichtbij mee te maken.

 

Iedereen welkom

Het huis van Rie is nu drie jaar actief. Nathalie: “Het initiatief kwam van Lidia Rullens, dat is de dochter van Rie. Het idee kwam van bij haar thuis. Daar waren mensen altijd welkom. Er stond een grote pan soep op tafel en iedereen die langskwam kreeg een kop aangeboden.” Deze traditie is verder doorgezet met een overstap van vastgoed naar de zorg. Inmiddels staat het huis in contact met zowel Ipse de Bruggen en Veenhage. Voor Nathalie draait het huis om liefdevol nabij zijn. “Het familiegevoel staat centraal. Sommigen noemen het huis van Rie al na een dag hun eigen thuis. Dat is ons doel, om mensen dat gevoel te geven.”

 

Niels van Hemert, foto’s door Lia van Halderen

 

Van het Grote Pietenhuis, voor het huis van Rie

BeleefTV hier als tafel

Gezelligheid

Grote groep