Pijnacker-Nootdorp doet mee met Stap uit je Stad-weekend

De gemeente Pijnacker-Nootdorp doet mee met het evenement Stap uit je Stad, een project van de 23 gemeenten in de regio die willen laten zien hoeveel leuks er te doen is in de eigen achtertuin. In het weekend van 17 en 18 juni zijn er allerlei uitjes en activiteiten, zowel actief als recreatief. Ook zijn er kunstroutes en tochten langs historische gebouwen.

Natuurlijk Pijnacker-Nootdorp doet ook mee met ‘Spetter spater en een hapje voor later’ bij restaurant Buytenhout, naast de Dobbeplas in Nootdorp. Hier worden verschillende spellen in, op en rond het water georganiseerd voor kinderen van alle leeftijden en ook voor de ouders. Ook kun je bij restaurant De Vang, naast de gelijkmatige molen, meedoen aan ‘Vang de natuur in je mand!’. Daar koop je een picknickmand met heerlijke producten die je mee kunt nemen de natuur in. Bij de mand krijg je een gratis wandel- en fietstocht waarmee je de omgeving van de Vang kunt verkennen.

Een aantal van deze uitjes zijn specifiek voor dit weekend samengesteld, sommige kunnen ook daarna worden bezocht. Ze zijn allemaal in mooie buitengebieden van de regio Rotterdam-Den Haag. In totaal zijn er 40 uitstapjes waarmee de stedelingen de directe woonomgeving van haar mooiste kant kunnen ervaren. Tegelijkertijd geeft dit initiatief vrijetijdsondernemers die in de buitengebieden actief zijn, een steuntje in de rug. De veertig uitjes zijn te vinden en te boeken op deze website.