‘Pijnacker-Nootdorp is echt niet lelijk!’

De Nederlander Josse de Voogd heeft de gemeente Pijnacker-Nootdorp en enkele inwoners op hun hart getrapt met zijn opmerking in een interview met RTL Nieuws dat de lelijkste gemeenten in het land volgens hem Heerhugowaard, Pijnacker, Nootdorp en Lansingerland zijn. Op Twitter komen verschillende reacties van mensen en organisaties die het hier beslist niet mee eens zijn.

De Voogd heeft een bijzondere hobby: hij ‘verzamelt’ alle gemeenten in Nederland. Hij bezoekt ze sinds zijn vijftiende allemaal, vaak door er alleen met de trein of bus doorheen te rijden. In het interview met RTL Nieuws vertelt hij over zijn ervaringen, en hij noemde Pijnacker-Nootdorp daarin dus in een rijtje met lelijke en saaie gemeenten. Eigenlijk vindt hij alle gemeenten met veel kassen en akkerbouw lelijk.

Op Twitter heeft dat de afgelopen dagen tot een storm van protest geleid. Maar hij lijkt het zelfs wel weer te relativeren met een lofzang op het =mooie Nederland met de tweet: ‘Gezegend is het land waar Haarlemmermeer of Nootdorp de lelijkste plek is.”