Politie geeft beelden vrij van pinpasrovers

De politie heeft bewakingsbeelden vrijgegeven van de verdachten van de diefstal van de pinpas van een 70-jarige Nootdorper. Op 23 februari werd de man in winkelcentrum de Parade afgeleid door vier mensen, die er in slaagden ongezien zijn portemonnee uit zijn jaszak te grissen. Even daarvoor hadden de verdachten al de pincode van de man afgekeken, toen hij bij een drogist stond af te rekenen. Dat blijkt uit bewakingsbeelden.

Voordat het slachtoffer de diefstal van zijn portemonnee had gemerkt was er al 1250 euro van zijn rekening opgenomen. Dat gebeurde bij een geldautomaat in het winkelcentrum in Ypenburg en aan de Plesmanlaan.

Vermoedelijk heeft dezelfde groep daders ook op donderdag 9 februari in Leidschendam een portemonnee gestolen. Bij het slachtoffer van deze diefstal werd tijdens het afrekenen in een schoenenzaak zijn pincode afgekeken. Later werd hij aangesproken door de twee vrouwen die ook bij de andere diefstal in beeld zijn. Zij wisten zijn portemonnee uit zijn rugzak te stelen en pinden voor 1500 euro van zijn rekening.

Signalementen

Verdachte 1 is een blanke man van 30-35 jaar met een mollig postuur. Hij heeft kort, zwart haar met een kale plek op zijn achterhoofd. Hij was gekleed in een zwarte parka met bont, grijze jeans en sportschoenen met een witte zool.

Verdachte 2 is een blanke vrouw met blond haar en droeg het in een staart en met een scheiding in het midden. Zij droeg een donkere parka met een grote bontkraag, een sjaal, een donkere broek en zwarte laarzen. Zij had een plastic tas van de Lidl bij zich.

Verdachte 3 is een man met een lichte huidskleur. Hij heeft kort, zwart haar, aan de zijkant opgeschoren. Hij droeg een zwarte, lange jas tot over de heupen, een grijze broek en zwarte, nette schoenen.

Verdachte 4 is een vrouw met een lichte huidskleur en donker haar. Zij droeg een zwarte jas, tot op de heupen met een grijze bontkraag, een blauwe spijkerbroek met witte vale plekken en zwarte laarzen tot over de knie. Ze had een zwart schoudertasje bij zich.

De politie zoekt mensen die een of meer van de daders herkennen of die andere tips kunnen geven. Bel met de recherche via tel. 0900-8844. Anoniem melden kan ook: via 0800-7000.