Proeftuin station Nootdorp 18 september

Wethouder mobiliteit Ilona Jense geeft dinsdag 18 september op station Nootdorp het startsein voor een onderzoek op station Nootdorp. Die dag wordt reizigers gevraagd naar hun manier van reizen en motivatie. Het onderzoek is een initiatief van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Zij willen het voor automobilisten makkelijker maken om vaker met de fiets naar het station te komen.

Proeftuin
Knooppunt Nootdorp is, samen met Barendrecht en Rodenrijs, benoemd als proeftuin voor soortgelijke knooppunten in de regio waar de combinatie van auto en OV door veel mensen is ontdekt en leidt tot volle P+R terreinen.

Ook het P+R terrein bij station Nootdorp is een succes. Zo succesvol zelfs dat het, al tijdelijk, uitgebreide terrein vaak vol staat. De gemeente wil het makkelijk maken voor inwoners om met de fiets naar het station te komen en vraagt automobilisten wat de gemeente samen met de Metropoolregio voor hen kan doen. Ook fietsers worden om tips gevraagd, zoals mogelijke verbeteringen in fietsroutes en fietsvoorzieningen op het station.

Europese mobiliteitsweek
Het proeftuin onderzoek gebeurt tijdens de Europese mobiliteitsweek. Ondersteund met een flitsende BMX fietsshow, een barista en muziek worden reizigers gevraagd naar de manier waarop zij naar het station reizen en waarom zij hiervoor met de auto of de fiets komen. Onderzoekdeelnemers kunnen zich opgeven voor een E-bike probeeractie en gebruik maken van de gratis station stalling van Biesieklette.