Pubquiz Règâhs brengt 3.795 euro op voor Alpe d’HuZes

Op donderdag 7 november 2019 vond de allereerste Pubquiz van De Klimmende Règâhs plaats. Het was ook de eerste activiteit van velen die de komende maanden nog gaan volgen om geld op te halen voor Alpe d’HuZes en het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag. Het werd een mooie avond met een prachtig bedrag voor het goede doel.

Tot de nok gevuld
De Pubquiz werd gehouden in Grand Café De Drie Heeren in Pijnacker, dat tot aan de nok toe gevuld was met enthousiaste deelnemers. Maar liefst 158 deelnemers hadden zich in teams van vier tot zes personen ingeschreven. Er werd gestreden om de felbegeerde DKR-Pubquiz bokaal en uiteraard om de eeuwige roem.

Upbeatels
In tien ronden werd de kennis van de deelnemers getest. De organisatie hiervan was in handen van Upbeatles, die ludieke vragen stelde met ondersteuning van video, muziek en afbeeldingen. Waar iedereen aangaf voor de gezelligheid mee te doen, was de spanning soms te snijden. Er werd luid gejuicht als een goed antwoord werd bevestigd of hoorbaar teleurgesteld gereageerd, als dat juist niet het geval was. De entourage van De Drie Heeren leende zich uitstekend voor de pubquiz, waar iedereen op prima wijze van een natje en een droogje werd voorzien. Ook een deel van die opbrengst werd geschonken aan het goede doel.

1000 loten verkocht
Toen de punten werden geteld , was er nog een loterij, waarvoor op de avond zelf 1000 loten waren verkocht. Vele bedrijven hadden mooie prijzen beschikbaar gesteld, waar de gelukkigen zichtbaar blij weer mee naar huis gingen. De opbrengst van de loterij ging volledig naar de goede doelen. Met het bedrag van 3.795 euro dat werd opgehaald, de gezellige avond en de vele enthousiaste reacties van de deelnemers, kan het bijna niet anders dat de pubquiz een vaste activiteit van De Klimmende Règâhs gaat worden.

Alpe d’Huzes
De Klimmende Règâhs zetten zich al jaren in voor Alpe d’HuZes, door te fietsen en te wandelen en activiteiten te organiseren. In 2020 doen De Klimmende Règâhs opnieuw mee aan Alpe d’HuZes. Daarnaast fietsen vijf Règâhs in een week tijd 1100 kilometer vanuit het Italiaanse Bolzano door de Dolomieten naar de Alpe d’Huez.

Spinningmarathon
De eerstvolgende activiteit van De Klimmende Règâhs is de inmiddels befaamde en spectaculaire Spinningmarathon. Die wordt samen met Sportcentrum De Viergang op 3 januari 2020 in Pijnacker georganiseerd. Inschrijven voor dit altijd drukbezochte evenement kan via de website dkronline.nl. Er is plek voor maar liefst 300 deelnemers en inmiddels hebben zich al bijna 150 personen ingeschreven. Wees er dus snel bij.

Foto’s en informatie
Alle foto’s, filmpjes en activiteiten zijn terug te vinden op de Facebookpagina van De Klimmende Règâhs: Facebook.com/De-Klimmende-Règâhs.

foto’s: Marc van Baasbank