Recreatiegebied Boezemzoom geopend

Met een grote stroom aan badeendjes is 11 juli het groene recreatiegebied De Boezemzoom in Pijnacker feestelijk geopend. Kinderen kunnen hier lekker spelen in en om het water. Ook volwassenen kunnen er terecht voor een wandeling of een sportieve workout.

Wethouder Ilona Jense en hoogheemraad Antoinette Jans zorgden met een druk op de knop ervoor dat er water met heel veel badeendjes door de speelgoot liep. Daarna konden kinderen uit de naburige wijk Ackerswoude met een schepnetje de badeendjes uit de slootjes vissen, meedoen aan een lesje bootcamp, genieten van een smoothie, even werken op een graafmachine, leren over de dode hoek bij een vrachtwagen en gewoon lekker spelen. Mede door het heerlijke zonnetje was het een gezellige, drukke middag.

Unieke plek: waterberging en recreatie ineen
De Boezemzoom is een gebied van 6,5 hectare groot tussen bedrijventerrein De Boezem en Ackerswoude. Het sluit aan op de Groenzoom. Het gebied is ingericht voor recreatie: er kan worden gewandeld, er ligt een hondenstrandje en een sportieve speelplek met fitnesstoestellen. Daar omheen staan avontuurlijke speelaanleidingen in het water voor de wat grotere kinderen.

Uniek aan deze locatie is de waterberging van het Hoogheemraadschap van Delfland. Hier kan bij noodweer 20 duizend m³ regenwater opgevangen worden, dat staat gelijk aan 2 miljoen emmers van 10 liter. Zo houden we in Ackerswoude en Pijnacker Centrum droge voeten. De verwachting is dat de waterberging eens in de 5 jaar wordt ingezet. De rest van de tijd is het gewoon een heerlijke plek om te spelen en te recreëren.