Regionale HYPElab-rondleiding

Op vrijdag 20 november is er een regionale HYPElab rondleiding gepland om de labs ‘live’ te ervaren in drie winkelgebieden in Pijnacker-Nootdorp en Leidschendam-Voorburg. Het HYPElab komt voort uit het landelijke Future-Proof Retail (FPR) project waarbij in living labs onderzoek gedaan wordt naar de skills van retailers en medewerkers, nu en in de toekomst.

Robots en VR

De consument is steeds meer op zoek naar gemak, beleving, personalisering en verbinding. In een HYPElab zie je de winkel van de toekomst. Denk dan aan virtual reality, robots, interactieve screens en zelfs geurtechnologie. In deze labs kunnen ondernemers spelenderwijs ontdekken welke innovaties waarde kunnen creëren voor hun eigen winkels.

Binding

Alle retailers hebben mede door corona een besef dat online zichtbaarheid van hun winkelgebied heel belangrijk is, waarbij bezoekers behalve communiceren en sparen bij hun favoriete winkels ook kunnen sparen voor sociale doelen. Zo wordt het winkelen aantrekkelijker en wordt de lokale binding met hun winkelgebied vergroot.

Ontvangstteam

Tijdens de regionale HYPElab rondleiding wacht. met inachtneming van de RIVM regels, in elk winkelgebied een klein ontvangstteam dat met een korte rondleiding de belangrijkste (tussen)resultaten en lab-lessen aan de gasten laat zien.

Voor meer informatie verwijzen wij graag naar: www.futureproofretail.nl