Repair Café Nootdorp gaat aan de slag met goede tips van oma

Het Repair Café in Nootdorp verzamelt onder het motto ‘Oma weet raad’ handige tips voor het wegwerken van vlekken in kleding of groene aanslag op de tegels. En dan gaat het om duurzame tips voor het gebruik van milieuvriendelijke middelen, dus geen spuitbus, maar een scheutje melk of azijn.

Wie gouden tips heeft voor huis-, tuin- en keukenproblemen wordt uitgenodigd om die te delen met de bezoekers van het Repair Café. Tips kunnen worden gestuurd naar dit mailadres. Wil je zelf laten zien hoe het werkt, dan kun je dat er bij vermelden.

Tijdens de volgende bijeenkomst, op zaterdag 20 mei, willen de vrijwilligers een aantal van die tips laten zien. En ook is er tijdens die bijeenkomst weer gelegenheid om alles waar iets aan mankeert, te laten repareren. Dat lukt bijna altijd; tijdens het laatste Repair Café in april hadden de vrijwilligers een slagingspercentage van 90 procent, en dara zijn ze zelf terecht hartstikke trots op.

Het Repair Café wordt gehouden in basisschool de Regenboog, Kon. Julianastraat 1 in Nootdorp. Het Café is van 10 tot 12 uur.