Rondom Wonen verwelkomt Terbregge

Medewerkers van de Pijnackerse woningcorporatie Rondom Wonen (inclusief directeur Lambert Greven) en bestuursleden van huurdersorganisatie Argos hebben op woensdag 30 augustus 2017 huis-aan-huis bezoeken gebracht aan de bewoners van het buurtschap Terbregge (bij de Rotte) in de gemeente Rotterdam. Doel was het verwelkomen van deze bewoners als nieuwe huurders van Rondom Wonen, waardoor ze ook automatisch lid zijn van huurdersorganisatie Argos.

De plaatselijke kleine woningstichting De Goede Woning (DGW, opgericht in 1931) is in augustus 2017 gefuseerd met Rondom Wonen en heeft daarbij haar hele bezit overgedragen. De overdracht was met terugwerkende kracht tot 1 januari 2017. De fusie was noodzakelijk omdat het voor DGW, volledig bestaand uit vrijwilligers en alleen actief in Terbregge zelf, niet meer mogelijk was om te voldoen aan de eisen van de in juli 2015 ingevoerde nieuwe Woningwet. De relatie met Rondom Wonen gaat echter verder terug. Al sinds 2014 verzorgt deze corporatie namelijk het beheer van de 100 woningen in Terbregge.

Het langs de deuren gaan met voor iedere woning een informatiemap, een vrolijk blik stroopwafels en enkele andere kleine items werd, ondanks het miezerige weer, een warme positieve belevenis. De vrijwilligers met hun Rondom Wonen-tassen werden met open armen ontvangen. Menigeen werd uitgenodigd binnen te komen en kreeg dan prompt koffie, thee en/of soep aangeboden. Het was soms moeilijk om op je taak geconcentreerd te blijven.

Terbregge is duidelijk een gemeenschap op zichzelf. Zoals een bewoonster uitlegde: “Het is hier net een camping, of in ieder geval een bungalowpark. Iedereen kent iedereen, komt bij elkaar over de vloer en leeft met elkaar mee.” Dat wordt dus misschien nog wennen aan de meer zakelijke aanpak van Rondom Wonen, maar de gemeenschapszin en de positieve instelling zullen daar waarschijnlijk niet onder lijden. Voor de Argos- en Rondom Wonen-medewerkers was het in ieder geval een hele prettige eerste kennismaking. Of zoals het Hoofd Wonen juichend uitbracht: “Wat is dit toch leuk!”