Ruud Overes was het goede doel van de SWOP

Ruud Overes van Parkinson2Beat was het goede doel van de SWOP afgelopen jaar tijdens de Kerstprogramma’s. Hij hield 3 prachtige presentaties over zijn fietstocht van 10.000 km en zijn toekomstplannen, maar had geen tijd om de cheque in ontvangst te nemen. Afgelopen donderdag overhandigde Leonie van der Geest alsnog de mooie cheque die wordt besteed aan onderzoek naar Parkinson. Ruud komt nog een keer terug op 16 april voor een presentatie over mantelzorg. Ook organiseert hij wandel- en fietstochten ten behoeve deze vreselijke ziekte. Zijn agenda vindt u op www.Parkinson2Beat.nl.

Wie is Ruud Overes
Ruud Overes is 56 jaar.  Zoals hij zelf vertelde had hij deze reis tien jaar later willen doen. Na zijn pensioen  wilde hij een mooie grote fietsreis te maken. Maar hij weet sinds één jaar dat zijn ziekte Parkinson is. Voor zijn gevoel is de uitdaging helaas niet meer uit te stellen.  Voorheen was hij volop werkend als programma manager bij Philips Healthcare. Deze baan was hem dan ook op het lijf geschreven. Complex, dynamisch, internationaal, energievretend, zeer zichtbaar. Zijn laatste werkzame half jaar was echter voor hem  een lijdensweg . Naderhand begrijpelijk , maar op vele momenten buitengewoon frustrerend.  Velen herkennen dat.” Ik werd volledig afgekeurd. Geestelijk  maar ook lichamelijk” en heeft hij  flinke jas uitgedaan. Het korte termijn geheugen  werkt niet meer zo als voorheen en is minder stress bestendig.

Accepteren
Ieder nadeel heeft een voordeel .Hij bezat ineens veel tijd over en is gaan sporten en zocht naar nieuwe doelen . Daardoor  werd  hij lichamelijk  weer wat sterker. Langzamerhand  verdween een deel van zijn nu verklaarbare vermoeidheid. Minder vind hij het cognitieve deel .

Parkinson2Beat
Een zeer gemotiveerde team kiest voor de naam ‘Parkinson2Beat’. Het geeft aan dat zij groot belang hechten aan basis onderzoek naar uiteindelijk de genezing van Parkinson. Zij willen deze vervelende ziekte verslaan (to beat). En zij vinden dat alle kleine beetjes helpen. Parkinson2Beat bestaat uit een team van enthousiaste mensen (veelal zelf Parkinson) die geld ophalen voor onderzoek naar Parkinson. Ze werken samen met de Parkinson vereniging. Zo ook Ruud Overes.

Uitdaging
Ruud Overes had daarom besloten dat het nu of nooit is. Zijn ‘Rondje Europa’ met de fiets was geboren. Op 28 juni 2018 is hij vertrokken op de fiets voor zijn 10.000 km in 80 dagen.