Samen kunst kijken in bibliotheek Pijnacker

De Bibliotheek Oostland en kunstenares Naomi Lamens van Praktijk Eigen-Zinnig-Heid organiseren vanaf vrijdag 1 november weer een nieuwe cursus Samen Kunst Kijken in vestiging Pijnacker. Deze cursus is zowel voor beginners als degenen die al een keer hebben deelgenomen geschikt. Deelnemers leren in deze vijfdelige cursus op een andere manier naar kunst kijken.

Interpreteren van de details en het verhaal
Daarbij gaat het niet zozeer om de kunstenaar of de stijl, maar juist om het zien en het interpreteren van de details en het verhaal in een schilderij. Wat zien we? Wat gebeurt er? Waar zien we dat aan? En: wat doet het met jou? Samen kijken = meer zien. En omdat iedereen anders kijkt, kun je samen veel meer ontdekken dan alleen. Elke observatie is waardevol en er is geen goed of fout. “Geweldig, verrassend. Elke les was weer heel anders” zegt een oud-deelnemer over de vorige cursus.

Kunst kijken wordt een hele andere ervaring
Tijdens elke bijeenkomst van anderhalf uur worden één of twee kunstwerken samen bekeken en besproken in een steeds wisselende opzet. Afsluitend wordt kort informatie over de kunstenaar en de stijl gegeven. Aan het einde van de reeks heb je een nieuwe manier van het bekijken van kunst ontwikkeld. Zo wordt een museumbezoek een hele andere ervaring! “Kennis van kunst is natuurlijk altijd leuk, maar beslist niet nodig om aan Samen Kunst Kijken deel te kunnen nemen” aldus Naomi Lamens.

Vijf ochtenden in november
De cursusreeks vindt plaats op vijf vrijdagochtenden in november van 11:00 tot 12:30 uur en kost 45 euro. Ga voor meer informatie naar de website van Bibliotheek Oostland.
De eerste dag is al op 1 november, dus meld je snel aan!