Schapen kudden vertrokken uit Noord

De vijver van Noord is bij vele in trek, jaar na jaar werd daar ook een gedeelte van het Oranje feest gevierd dat is nu verplaats naar elders . Kinderen zwemmen daar of varen, met hun kleurrijke bootjes . Vissers van groot tot klein komen daar hun visjes vangen, maar ook de reigers ,futen , waterhoentjes , eendjes  en  ook de zwanen, die hadden daar een nest in het voorjaar voor de tweede keer.

Schapen en eksters

Vandaag was het de plaats voor de kudde schapen, maar ook eksters en de ka vonden dat interessant.  Ze vinden dan voor een fluitje van een cent hun voedsel , ze zitten daarom ook regelmatig op schapen om parasieten van deze dieren te pikken. Schapen zijn er zelf ook niet ontevreden over, ze worden zo fijn verlost van de kriebelende parasieten.  Het was weer een boeiend schouwspel voor de flat bewoners. Er was genoeg te grazen voor de wollige rakkers, en alle schapen met een staart, die je flink zag zwaaien. Het couperen is gelukkig al jaren afgeschaft.

Elders

Rond half vijf werden ze weer opgehaald en verplaats naar nog meer vers gras en flora. De schapen hoedster en haar hond hebben het er maar druk mee.

Foto’s Lia van Halderen