De scholen zijn weer begonnen

Met het bekende gezicht van het Blue Band meisje wordt ook in Pijnacker-Nootdorp aandacht gevraagd voor de actie van Veilig Verkeer Nederland om kinderen in de gaten te houden die deze week weer naar school gegaan zijn.

Voor veel kindjes is het spannend om na een vakantie van zes weken weer naar school te gaan en deel te nemen aan het verkeer. Ook voor automobilisten is het weer even wennen, want de fietsende schoolkinderen kunnen uit alle hoeken en gaten opduiken.

Veilig Verkeer Nederland
Veilig Verkeer Nederland vraagt op haar website aandacht voor de kinderen: ‘U kent ze vast: de spandoeken langs de weg met ‘De scholen zijn weer begonnen’. Ze moedigen automobilisten en andere weggebruikers aan rekening te houden met kinderen die na de zomervakantie weer naar school gaan. De boodschap: kinderen moeten veilig naar school kunnen. Of ze nu zes of zestien jaar oud zijn. Direct na de zomervakantie is het risico op een ernstig ongeluk bij kinderen van 12 jaar namelijk bijna 2x zo groot als in de rest van het jaar.’

Met de actie ‘De scholen zijn weer begonnen’ maakt VVN met name automobilisten extra alert op scholieren in het verkeer. Want hoe beter iedereen rekening houdt met elkaar, hoe beter het is voor de verkeersveiligheid.