Schoolbrengdag 20 september

Donderdag 20 september is het de SCHOOL op SEEF de Schoolbrengdag. Een dag waarop de gemeente Pijnacker-Nootdorp ouders en leerlingen oproepen lopend of op de fiets naar school te gaan. Wethouder Ilona Jense is bij de start van de schooldag aanwezig bij de Keizerskroon. Eén van de scholen in Pijnacker-Nootdorp die de schoolbrengdag organiseren. Daar zal de wethouder ouders aanspreken en flyers uitdelen.

Duurzame mobiliteit
Ilona Jense geeft aan dat zij acties als deze zeer waardeert: “Graag zien wij dat ouders de kinderen op de fiets of te voet naar school brengen in plaats van met de auto. Dit past bij onze visie op Duurzame Mobiliteit waarbij we inzetten op minder, anders en schoner reizen. Door de auto te laten staan zijn de leerlingen goed bezig voor hun gezondheid, de verkeersveiligheid rondom school verbetert, net als het milieu. Daarnaast vergroot het de verkeersvaardigheid van kinderen en is het nog hardstikke leuk ook!

Cycling4School
Aansluitend aan de schoolbrengdag hebben de Johannesschool, de Regenboog en de Keizerskroon een actieweek Cycling4School. Hierbij worden ouders gestimuleerd om hun kind(eren) zoveel mogelijk te voet of op de fiets naar school te brengen. Met gespaarde actiepunten kunnen de scholen geld verdienen voor eigen acties rond verkeer en verkeersveiligheid.