School’s cool: Online mentortraining

Stichting Jong Perspectief geeft op 20 april een online mentortraining. (Thuis)mentoren begeleiden leerlingen die wat extra aandacht nodig hebben met het plannen van hun huiswerk, leervaardigheden en andere schoolzaken. De leerling heeft met dit steuntje in de rug meer kans op een goede schoolloopbaan.

Positieve aandacht

Op die manier krijgt de leerling krijgt positieve aandacht en leert ook om sociaal sterker te worden. Scholen konden tot 1 maart leerlingen aanmelden voor het mentorproject. Jong Perspectief laat weten dat er al veel aanmeldingen binnen zijn.

School’s cool

Jong Perspectief werkt vanuit de formule van School’s cool Nederland. De mentoren komen één keer per week maximaal anderhalf uur bij de leerling thuis. Zij zorgen ervoor dat de leerling door individuele coaching zijn schoolcarrière goed doorloopt en daardoor meer kans heeft op betere leerresultaten.

Wil je jezelf aanmelden? Klik dan hier

Vakantiemaatjes

Een ander onderwerp: Vorig jaar heeft tijdens Jong Perspectief tijdens de lockdown het project “vakantiemaatjes” ontwikkeld. Ook dit jaar gaat de stichting dit project in de zomer aanbieden! Vakantiemaatjes is bedoeld voor kinderen die in kwetsbare gezinssituaties zitten toch een mooie zomervakantie te kunnen bieden. Vorig jaar werd het een succes! Uiteindelijk waren 41 koppels van start gegaan en hebben ze een leuke vakantietijd met elkaar gehad.

Hier later meer over.