Schrijfmarathon van Amnesty in Nové

Amnesty International houdt rondom 10 december een landelijke schrijfmarathon. Hiermee vechten ze voor slachtoffers van marteling, discriminatie en onrechtvaardige gevangenschap. Amnesty Nootdorp doet voor het eerst mee aan deze actie op zondag 11 december. De marathon is na de misdienst, vanaf 11.30 tot 13.30 uur in gebouw Nové, Dorpsstraat 13.

Amnesty schrijft dit jaar voor tien slachtoffers, waaronder Egyptische journalist Shawkan en de bekende Edward Snowden, die in Russische ballingsschap verkeert. Een enkele deelnemer kan voor meerdere slachtoffers schrijven of digitaal een bericht sturen via de site van Amnesty.

De belangstelling voor deze jaarlijkse actie van Amnesty is enorm. Vorig jaar werd een recordaantal van 3,7 miljoen berichten verstuurd door meer dan 100.000 deelnemers.

De druk op overheden om gevangenen vrij te laten is groot. De actie van vorig jaar boekte veel succes. Zo zijn onrechtmatige gevangenen Yecenia Armenta (Mexico) en Phyoe Phyoe Aung (Myanmar) allebei eerder in 2016 vrijgelaten.

Wil je meedoen aan de schrijfactie, loop dan gewoon binnen in Nové in Nootdorp. Je hoeft je niet van tevoren aan te melden. Meer informatie over de schrijfmarathon vind je hier.