Sluiting politiebureau Pijnacker slecht voor inwoners

Burgemeester Francisca Ravestein spreekt zich vandaag uit op AD.nl over de dreigende sluiting van het enige politiebureau in Pijnacker. ,,Dit is heel slecht voor de veiligheid in onze gemeente”, aldus Ravestein. Ze vindt ook dat ze het niet kan verkopen aan de burgers. Dit staat nog los van de agenten die in de plannen van de hoge heren van de politie dan dagelijks naar het bureau in Zoetermeer moeten rijden om daar te werken. Ook is het niet duidelijk of iedereen aan het werk kan blijven. Sinds 2013 is de politie bezig om het personeelsbestand te laten krimpen.

De politie moet bezuinigen. Waar in veel gevallen een bezuiniging net gehaald wordt, dreigt de politie er bijna 40 miljoen overheen te gaan. De besparing van kosten wordt gehaald uit het sluiten van politiebureau’s. Er zijn al bijna 150 bureau’s gesloten in de afgelopen jaren.

De reden van de bezuinigingen op panden is de opkomst van mobiel werken, ook bij de politie. Het resultaat is dat agenten in leegstaande panden gaan zitten of een tent. De ondernemingsraad van de Politie heeft aangegeven dat de sanering van panden te snel gaat. De technische infrastructuur om mobiel te werken is nog niet op orde bij de politie, aldus een zegsman.

Op de nieuwe lokaties kan geen aangifte gedaan worden. Dit moet online gebeuren. Ook moeten auto’s gedeeld worden in de plannen. De aanrijtijd in Pijnacker komt hiermee ook in gevaar omdat er verwacht wordt dat er minder auto’s beschikbaar zijn dan voorheen. De wagens moeten in ieder geval vanuit Zoetermeer komen en niet meer vanuit het vertrouwde pand aan de Nootdorpseweg in Pijnacker.